JADŁOSPIS

                                                          

25 - 29 marca 2019 r.



I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZ

Mleko, płatki śniadaniowe, herbatka rumiankowa.

Chleb grahama z masłem i pasztetem, kiszony ogórek, herbatka lipowa, owoc.

Zupa kalafiorowa, kotlecik drobiowy w panierce, ziemniaki puree i surówka, sok owocowy. 

Vitanella - ciasteczka zbożowe, owoc, napój.


WTOREK

Chleb razowy z ziarnami z masłem i szynką konserwową, czerwona papryka, herbatka miętowa.

Chleb z masłem, serkiem śmietankowym, szczypiorek, rzodkiewka, owoc, herbatka lipowa.

Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony z opiekanymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami, sok owocowy.

Galaretka owocowa, biszkopty, owoc, napój.


ŚRODA

Chleb Baltona z masłem i szynką drobiową, pomidory,

herbatka owocowa.

Chleb słonecznikowy z masłem i rybka w pomidorach, zielony ogórek, owoc herbatka lipowa.

Żurek na białej kiełbasie, pierogi z mięsem i cebulką, woda z cytryną.

Spekulatius, ciasteczka korzenne, owoc, napój.

CZWARTEK

Chleb razowy z masłem i płatki śniadaniowe z mlekiem.

Bułeczki z masłem i żółtym serem, pomidorki koktajlowe, owoc, herbatka lipowa.

Zupa jarzynowa, kotlecik drobiowy w cornflakesach z ziemniakami gotowanymi i surówką, sok owocowy.

Sok wieloowocowy – przecierowy, krakersy mini.

PIĄTEK

Chleb wieloziarnisty masłem i z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbatka z cytryną


Drożdżówki, owoc, kawa z mlekiem.

Zupa ogórkowa, hamburger rybny, ziemniaki puree, sałatka z kapusty kwaszonej, sok owocowy.

Grissini torinese z oliwą z oliwek (paluszki chlebowe) jogurt naturalny, owoc, napój.

2015 © Copyright Niepubliczne Przedszkole Artystyczne im. św. Cecylii
created by mobime studio