JADŁOSPIS

                                                          

1-5 lipca 2019 r.



I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZ

Chleb wieloziarnisty z żółtym serem lub twarożkiem śmietankowym, herbatka rumiankowa.

Chleb grahama z masłem i szynką drobiowa, pomidory, herbatka lipowa, owoc.

Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz wieprzowy, ziemniaki, sałatka pekińska, sok owocowy. 

Serek smakowy, paluszki, owoc, napój.


WTOREK

Chleb razowy z ziarnami z masłem i polędwicą wieprzową, papryka, herbatka miętowa.

Bułka mleczna, owoc, napój.

OBIADEK W RESTAURACJI W KÓRNIKU.

Grzesiek,owoc, napój.


ŚRODA

Chleb Baltona z masłem i pasztetem, lub z serkiem kiri - kiri, pomidorki koktajlowe,

herbatka owocowa.

KUCHCIKOWO,

Deser –wieża z wafelkowych i gofrowych klocków, kawa z mlekiem.

Krem z groszku, udko w potrawce, ryż biały, groszek z marchewką, woda z cytryną.

Krakersy, napój owocowy -przecierowy.

CZWARTEK

Chleb z masłem, serkiem śmietankowym z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbatka rumiankowa.

Bułka z masłem, kabanoski, pomidorki koktajlowe, owoc napój.

Krem marchewkowy, makaron z sosem carbonara, sok owocowy.

Paluch serowy, owoc, napój.

PIĄTEK

Chlebek pszenny z masłem, mleko, płatki śniadaniowe, herbatka z cytryną.


Chleb wieloziarnisty z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, owoc, herbatka lipowa.

Zupa ogórkowa, ryba panierowana, ziemniaki i gotowana marchewka z groszkiem, sok owocowy.

Jogurt naturalny, płatki śniadaniowe, napój.

2015 © Copyright Niepubliczne Przedszkole Artystyczne im. św. Cecylii
created by mobime studio