JADŁOSPIS

                                                          

23- 27 KWIETNIA 2018r.

 

 

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

PONIEDZI


 

 

zupa pomidorowa z makaronem świderki

                     kurczak pieczony podany z kaszą kuskus  oraz marchewka tarta gotowana, kompot

 

 WTOREK



zupa grochówka

kopytka z szynką oraz kapusta biała gotowana, kompot

ŚRODA

 


 

 


zupa grysikowa

de volaille z masełkiem i pietruszką z ziemniakami oraz surówka z pekińskiej z warzywami, kompot

CZWART


zupa z żółtej i zielonej fasolki

gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami i koperkiem, kompot


PIĄTEK

 

 

 

 

 

krupnik jaglany

domowe pierogi z białym  serem na słodko, kompot


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·         Do każdego posiłku podajemy dodatkowo wodę.

·         Podczas każdego posiłku dziecko może otrzymać chleb z samym masłem.